nedjelja, 09.11.2008.

At the end of the season...

Sljedeće sezone Fernando će opet pokušati konkurirati za naslov zajedno s Renaultom. Vjerujem da oni to mogu. Dokazali su to. Zajedničkom radom na bolidu, suradnjom i vjerom u sebe došli su do fantastičnih rezultata na kraju sezone.
Stvarno bih voljela da ponovo uspije s njima, s Renaultom, s momčadi koja je dio gotovo cijele njegove F1 karijere, koja mu je uvijek bila poput druge obitelji. Priznajem, veselila me pomisao vidjeti Fernanda u Ferrariju, ali samo zato jer je imao toliko problema s bolidom ove godine, toliko se trudio ne bi li uspio završiti utrku barem među prvih 6-7 i jer se činilo kao da je nemoguće više vratiti onaj plavi bolid.
Ali nikako ne bih mogla reći da je Ferrari prava momčad za Fernanda. Ne bih to mogla reći jer se on oduvijek borio protiv crvenih bolida na stazi. Uvijek su mu oni bili najveći protivnici. Nekako...čim pomislim na prethodne sezone i Ferrari pomislim na Michaela jer je on zapravo i bio Ferrari. A najviše sam uživala u trenutcima kada se Fernando borio na stazi protiv Michaela, protiv njegovog Ferrarija. I zbog svega toga jednostavno kombinacija Fernanda i Ferrarija možda mi nikada neće izgledati savršeno iako će to možda postati stvarnost u bliskoj budućnosti.

Unatoč tome što je Fernando izgubio nekoliko stvari tijekom ove sezone, tj. u osvajanju novih rekorda uspjeli su neki drugi vozači, mislim da je najvažnije što je uspio s Renaultom doći do izvrsnih rezultata u jednoj teškoj sezoni i za njega i za momčad. Postigli su 2 pobjede, uspjeli biti 4. momčad u prvenstvu, odvoziti zadnju utrku fantastično, a Fernando je na kraju uspio zauzeti 5. mjesto u ukupnom poretku.

A za 5 mjeseci slijedi nova borba...

Fernando - season 2008.



Photobucket


16:05 | Komentari (14) | Isprintaj | * |

nedjelja, 02.11.2008.

Todo está perdido

Teško je išta reći...
Opet, nisam se predala niti 6 krugova prije kraja, nadala sam se i vjerovala do zadnjeg trena kao što to uvijek činim.
Molila sam za neko čudo...i ono se stvorilo...čovjek koji je prije nekoliko tjedana oduzeo dvije stvari Fernandu, danas je spasio onu treću, zadnju...Oduzeo je jednu jedinu stvar koju sam željela da nikada ne bude u rukama sadašnjeg prvaka, a to je njegova titula.
Toliko sam se nadala, toliko sam željela da ovaj čovjek ne uzme naslov. Ova 3 kruga prije kraja su bila jednostavno veličanstvena. Samo se još na ekranu trebalo prikazati broj 6 pored njegovog imena, ali ne umjesto toga broj 5, opet taj broj 5, taj broj koji je nekada bio sretni, ovaj put je bio najgora moguća opcija.
Mogla bi sad tu izražavati svoj bijes, ali nisam bijesna, mogla bi pisati one poznate rečenice naših "rječitih" komentatora poput "Katastrofa...Ovo je nevjerojatno...Što se dogodilo..." vjerujem da se mnogo ljudi to pita u ovom trenutku. Ja jednostavno nemam snage. Nemam snage trošiti riječi na novog prvaka, ne želim trošiti riječi na osobu koja u sebi nema apsolutno ničega dostojnog moralne osobe, sportaša i vozača. Ne želim naći mjesta uopće da izgovorim ime osobe koju ne cijenim ni pod koju cijenu.
I ova bitka je izgubljena...

Felipe Massa, vozač kojeg oduvijek simpatiziram i bilo mi je užasno teško i zbog njega gledati sliku kako prekriva oči s rukavicama kroz kacigu, nema dileme, zaslužio je titulu, odvezao je besprijekorno utrku, učinio najviše što je bilo u njegovoj moći, drago mi je zbog svih onih Brazilaca, koji vjerujem da u njemu žele gledati ili barem gledaju neki dio onoga što su nekada u svojem najvećem heroju.
Zaista se mogu ponositi njime, i vjerujem da se ponose.

Boli me ovaj naslov jer je nezaslužen, dobiven na pladnju, jer ga posjeduje on. Boli me što moram brisati ovdje na blogu jednu titulu, jedan rekord, nešto do čega je Fernandu bilo stalo, ali najviše boli jer je sve to uzeo baš on, baš on.

Photobucket


We did everything we could, my friend...


20:21 | Komentari (13) | Isprintaj | * |

<< Prethodni mjesec | Sljedeći mjesec >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Dijeli pod istim uvjetima.