srijeda, 29.07.2009.

Hace 28 ańos

F – por la FELICIDAD que sentimos viéndote correr

Photobucket


E – por todos tus ÉXITOS

Photobucket


R – por ser nuestro REY

Photobucket


N – por ser NUESTRO verdadero campeón

Photobucket


A – por todos tus magníficos ADELANTAMIENTOS

Photobucket


N – por tu gran NOBLEZA

Photobucket


D – por dejarnos DISFRUTAR cada gran premio

Photobucket


O – por todo el OPTIMISMO que llevas

Photobucket




A – por AGRADECERNOS cosas que hacemos porque te las mereces

Photobucket


L – por LUCHAR hasta el final

Photobucket


O – por la OBSESIÓN que causas al los aficionados

Photobucket


N – por ser el NÚMERO uno

Photobucket


S – por tu SONRISA que nos hace sentir bién

Photobucket


O – por el ORGULLO que sentimos por ser tu afición

Photobucket



FERNANDO ALONSO - por ser - EL MEJOR


Photobucket



...cada ańo, el verdadero premio es poder verte pilotar...



FELIZ CUMPLEAŃOS!!!






00:08 | Komentari (17) | Isprintaj | * |

nedjelja, 26.07.2009.

Mala suerte

Nakon gotovo 2 godine, nakon što se zadnji put to dogodilo u Monzi 2007. uspjeli smo ugrabiti pole cerek
Wow, pole position.

Kad u tebi postoji ona jaka veza između tebe i tvog vozača, možeš na tisuće stvari osjetiti, predosjetiti, emocije naviru ondje gdje ih ne očekuješ i jučer, kada se srušio live timing jednostavno sam znala da ga imamo, da smo najbrži, da smo prvi - prvi!
Koji je divan osjećaj nakon toliko vremena biti na vrhu, pripremati se za pobjedu idući dan, imati praznu stazu ispred sebe na dan utrke.
To je ono za što se borimo, u što vjerujemo iz dana u dan, iz utrke u utrku, da on to može i nikada ne odustaje.
I što ako je Fernandov bolid najlakši na gridu? Onoga trenutka kada velikani ovoga sporta procjenjuju ishod utrke i kada govore kako Fernando nema šanse za pobjedu, pa čak i kada on sam kaže da ne očekuje pobjedu, tu mi nastupamo, mi da vjerujemo, mi da očekujemo pobjedu, uvijek. Pa na kraju ako i ne pobjedu, barem postolje, da osjetimo ponovo onaj osjećaj da smo na vrhu. Da dijelimo barem djelić sreće koju on osjeća on dok je na postolju.

Zaista sam mislila da Renault nekako to može, da postoji šansa da se napravi neki korak bliže bolidima R25 i R26. Ali kako utrke odlaze, to postaje vidljivo nemoguća misija. Postoji možda mala šansa za postolje, za pobjedu, ali više od toga ne.
I onda kada uspijemo u kvalifikacijama, kada osjetimo taj mali napredak momčadi koji nam toliko znači, kada možemo završiti na postolju...momčad to upropasti, ali do samog kraja.

Ne, očito je da nekada moraš promijeniti okruženje kako bi našao svoju sreću, kako bi ostvario svoje snove, kako bi uživao u već ostvarenim snovima, kako bi uživao na najbolji mogući način u onome što radiš, što te ispunjava, za što si se borio od najmlađih dana svog života.
Milijun puta sam rekla kako je Renault najbolja momčad i to zauvijek ostaje. Ta momčad ima dušu, srce, ona je svih ovih godina Fernandu bila poput obitelji, u kojoj je vladala harmonija, optimizam, sreća, a u kojoj nikad nije bilo mjesta za napetost, nelagodu, osjećaj usamljenosti. Ona je bila poput obitelji, one prave, istinske koja je Fernandu pružala oslonac i kada je boravio kod svoje zamjenske obitelji prije 2 godine. Nikada ga nije napustila, uvijek su vrata bila otvorena i ruke uvijek raširene.
Ali one zlatne, plave godine više nisu tu, one su daleko iza i ne mogu uhvatiti korak sa sadašnjošću, a nema vremena za čekanje, jer bi ono moglo potrajati jako dugo.
Sada je vjerojatno došlo ono vrijeme kada sami moramo stvoriti svoju obitelj, otići od one koja nas je odgojila, ali naravno, nikad ju ne zaboraviti.

Greške se događaju, nekada su one sa strane vozača, nekada sa strane momčadi i zato postoji ekipa. Ali sada, kada je cilj završiti u bodovima, kada crpimo svaku snagu da imamo priliku za postolje ili čak pobjedu, utrka VN Mađarske ostaje upropaštena, propuštena prilika.

I sada nakon toliko sezona borbe, natjecanja, konkurencije s najcrvenijom momčadi u Formuli 1 ona postaje željeni dom. Čudno. Čudno je razmišljati o tome kako će biti navijati za crvene, podržavati konjića, ali onda tu je ipak svijest da je to jedna šansa da se ponovo vratimo u ono što nas ispunjava - u pobjede - u slavlja - u osvajanje pehara.

Taj svijet, to okruženje - Fernando, Ferrari, Talijani, obostrana želja da se dosegne ponovo vrh čini se kao nešto nepoznato koje čekamo da se ostvari, da savršeno funkcionira.

Photobucket


Nevjerojatno je spoznanje da je Formula 1 i dan danas opasan sport, da mogućnosti za stradanje itekako postoje i danas. Svjedoci smo nedavne nesreće Henryja Surteesa koja je nažalost završila kobno.
I ponekad se zamislimo koliko su ostvarive one šanse 1:1 000 000. Jučerašnje kvalifikacije su nevjerojatan splet okolnosti i dokaz koliko su zapravo utrke automobilima opasne.

Uz tebe smo Massa, čekamo te da se vratiš...


16:51 | Komentari (9) | Isprintaj | * |

nedjelja, 12.07.2009.

Idealna putanja

FIA vs. FOTA
FOTA vs. FIA

...i tako u nedogled...

Ok, bilo je tu svega, skandal 1, skandal 2, skandal 3, i od svega toga ništa, pa i naravno, kao što se i moglo očekivati.
I sada nakon svega toga striček Mosley se premišlja bi - ne bi sudjelovao u još jednoj kandidaturi. Ma ajde, striček, pokupi stvari i reci papa Formuli 1 i svi sretni i zadovoljni, ionako će novi predsjednik biti onaj striček iz Rally-ja.


I napokon nakon duge ljetne stanke od 3 tjedna, konačno je izašla na vidjelo ona ljepša strana Formule 1.
VN Njemačke. Drama u kvalifikacijama. Fernando postavlja 2. vrijeme u jednom trenutku u Q1 iza Glocka koji ga štopa burninmad je li moguće da je Renault napredovao? Ali zar uvijek treba čekati cijelu sezonu da se poklopi nešto senzacionalno rolleyes Fernando u završnim minutama Q2 ima spin no ali ono što me fasciniralo je ona slow motion snimka eek smijeh Mark Webber osvaja svoju prvu pole poziciju thumbup . Drago mi je što je čovjek konačno i to doživio nakon silnih pehova koji su ga pratili tijekom sezona.
Glock je kažnjen zbog usporavanja Fernanda yes yes 3 mjesta dolje...ček koji je ono bio Glock? 19. u kvalifikacijama headbang rolleyes


Zemlja zove Vakulu...Zemlja zove Vakulu...
Dajte ljudi zaposlite ovog čovjeka da prognozira vrijeme u F1. Toliko govora o kiši, a od kiše tijekom utrke ni č. bang

Dakle na startu Webber baš i ne briljira, onaj dodir s Barichellom - pa da ajde bila je malo prestroga obrana s njegove strane, ali svejedno Barichello je otišao na vodeću poziciju i zatim slijedi kazna za Webbera, gledajući na to, moglo je i bez kazne uzimajući u obzir da je Barichello iz te situacije profitirao, ali ok, vidi se napredak sudaca nakon prijašnjih sezona pjeva
I kad pomisliš da je gotova utrka za Webbera, čovjek odvozi drive trough penalty, odvozi najbolju utrku u životu i zasluženo pobijedi, fantastično nut

Drago mi je radi njega što je sve na kraju ispalo savršeno...za razliku od onoga što se dogodilo Sutilu...bang
Taman Blažičko i Novak kažu: "Sutil samo što dalje od Kimija, samo ne blizu njega" rofl jer sjetimo se Monte Carla prošle godine...rofl kad eto njega natrag iz boksa kotač uz kotač do koga drugog nego do Kimija...i bang!! lud
Ne okrivljujem nikoga za ovo, Sutil je izlazio iz boksa i naravno nije htio propustiti samo tako Kimija koji mu je dolazio sa strane, a Kimi je držao putanju cijelo vrijeme istom brzinom i više nije bilo mjesta za obojicu.

Joj i završili smo u bodovima party
I imamo najbrži kruuuuuuggggggg naughty smokin
Fernando i Renault cijele sezone najavljuju nekakav napredak zijev
Ali sada, skidanje Brawnova po krugu za 1 sek eeknono nekoliko najbržih krugova za redom eek nut
Pa da je bilo samo barem 2 kruga više bilo bi papa Brawn 1 i papa Brawn 2 smokin
Mađarska, here we come !!!!! fino

Fernando kaže da će imati potpuno isti bolid za iduću utrku, pa onda vaaaaamooooosssss !!!!!!!!



prepare for action

Photobucket

...mislim da u ovome postu ima više smajlića nego sve ukupno na ovom blogu... dead


EDIT: 14. 07.2009.

Ovdje je link za genijalne slow motion snimke sa VN Njemačke.

link

1.video je fantastični prikaz vibracija prednjih krila i prikaz blokiranja pri kočenju prednje lijeve gume i "flat spot" na prednjoj lijevoj gumi kod Lewisa.

2. video je usporedba trkače putanje Vettela i Lewisa.

Uživajte!


18:28 | Komentari (5) | Isprintaj | * |

<< Prethodni mjesec | Sljedeći mjesec >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Dijeli pod istim uvjetima.