nedjelja, 26.04.2009.

Pješčani sendvič

VN Bahreina, staza usred pustinje, sve uređeno kao "po špagi", paddock koji je izgrađen kao jedno naselje, fan zone u koje izgledaju kao da se spremate piti čaj...show na svakoj strani...nafta čini čuda smijeh
Sigurno je da vozači uživaju, samo dobro bi došao i jedan bazen pokraj svake one kućice da se lakše živi...

Photobucket

I ovaj put na početku ne mogu zaobići Studio F1 i Mr. Jergovića, moram reći da sam impresionirana što čovjek nastavlja paziti iz emisije u emisiju i sam sebe ispravljati kada kaže Alonzo umjesto Alonso napominjujući kako mora govoriti Alonso, a sve to zaslužujući Eleni, ma genijalka si, genijalka naughty

Utrku bi mogli opisati kao jedan golemi sendvič kojem nikad nema kraja.
Na startu su svi tražili svoje mjesto pod suncem, kojeg Fernando nažalost nije uspio naći već se našao okružen morem bolida, dakle sendviča ko u priči, čudi me što i nije bilo nekog većeg sudara.

Ok, Toyota nije uspjela iskoristiti priliku za pobjedu, uostalom, nekako sam i očekivala da će tako biti.
Britanac (ne Jenson, onaj McLarenov vojnik), svakako nije spavao na startu, na kraju je ugrabio 5 bodova, a za 4 dana ćemo vidjet hoće njih ukupno 9 potonuti u pijesku kada FIA pokaže zube što ćemo isto tako vidjet da li ih stvarno ima.

Fer je uspio na kraju doći do jednog boda i opet je iskazao svoju vještinu na stazi, nepopustljivost to samog kraja u borbi s Trullijem, nice work yes

Ajde moram priznati da sam Piqueta očekivala negdje zakopanog u pijesku, ali čudo dovukao se nekako do 10. mjesta, moram ga pohvalit što nije jadan izgubio kontrolu dok mu je Barrichello duže vrijeme puhao za vratom i uputio mu sigurno pokoju "lijepu" riječ smijeh

I da, još je jednu pobjedu uzeo Button, hoće li on to stvarno biti kandidat za naslov rolleyes Nadam se da mu u Barceloni ne bude tako dobro išlo kao danas...


lost in crowd??

Photobucket


Ooo da, sljedeća utrka...o atmosferi se ne moramo brinuti, vidjet ćemo koliko će ove godine brojka na ekranu pokazivati posjetitelja, dam se kladit da će nadmašit prošlu godinu.
Samo sjetimo se prošle godine, 2. mjesto u kvalifikacijama i dim iz motora u utrci, nadam se boljem, kao uvijek, i da se sve Nakajime ne nađu na krivom mjestu u krivo vrijeme, i to je jedan od bitnih faktora.

Nos vemos en Espańa cerek



20:20 | Komentari (3) | Isprintaj | * |

nedjelja, 19.04.2009.

Močvarni Shanghai

Je li ovo stvarno bila kiša...ili je to možda močvara izbijala tijekom cijele utrke? rolleyes

Taman kad su se karte na 3. kvalifikacijama ove sezone promiješale, kiša na početku utrke i izlazak safety cara uništili su očekivano uzbudljivi start i mogućnost ostvarenja bolje pozicije za Renault.

Što ima bolje od nepredvidivog starta kada se bolidi iz dvije kolone u istoj sekundi rasprše na sve strane, kada ne znaš tko će ispred koga, kada strepiš hoće li netko udariti u bolid tvog vozača?

Bilo je logično očekivati da će Fernando napraviti u početku kratki prvi stint i promijeniti gume nakon što bi napravio neku prednost prije na stazi te se dalje probati boriti za postolje. To bi naravno nekoko bio u grubo plan da je staza ostala suha i da nije bilo nepredvidivih okolnosti.
Safety car se tako zadržao 7 krugova na stazi dok je Fernando u međuvremenu morao u box te se vratio na začelje poretka.
Čak i kasnije, da se nakon drugog ulaska u box nije dogodila ona jedna Alonsova pirueta, rezultat je mogao biti bolji. U Renaultu su očekivali 5 ili 6 mjesto ako ne i bolje, no na kraju ipak 9. bez bodova.

Izuzev svega, više trzaja mi je zadao Piquet koji se nekoliko puta vrtio po strani, a za promjenu bi mogao odvoziti koju utrku bez da momčad potroši sve rezervne dijelove na njega umjesto da medijima plače o svom statusu u Renaultu, mislim da može bit sretan uopće što i ove sezone ima priliku voziti u Renaultu nakon ne dojmljive vožnje 2008.

Što se tiče Ferrarija, još jedno razočaranje, Massa ima itekako razloga za frustracije, u utrci kad već debelo trebaju nadoknaditi zaostatak ili ugrabiti bar neke bodove, ponovo ne uspijevaju te tako istovremeno pišu povijest, treća utrka bez bodova.

Svakako genijalna utrka za malog Vettela. Apsolutna potvrda Monze prošle godine. Svaka mu čast, uvijek je spreman iskoristiti svaku priliku, a danas je to ponovo odradio savršeno bez ijedne pogreške te još jednom pokazao kako se vozi na kišnoj utrci. Sjajan dan za Red Bull i osobno mi je drago što je i Mark Webber odmah na stepenici ispod Vettela na postolju, bilo bi već previše da je imao peh i na ovoj utrci.

Za tjedan dana je Bahrein i nadamo se konačno vrućoj i uzbudljivoj utrci...



*** EDIT ***

Dragi moji, toliko me obradovala upravo jedna osoba i toliko sam sretna što vam mogu objaviti da se ona vratila, iako nas nikad nije zapravo napustila, uvijek je bila tu uz nas i bila vjerna čitateljica ovog bloga i redovito ostavljala svoje komentare.
A sada možemo ponovo uživati čitajući njene postove i biti sretni što imamo tako jednu veliku navijačicu među nama...

Dobrodošla natrag ELENA

party

kiss


12:37 | Komentari (2) | Isprintaj | * |

nedjelja, 05.04.2009.

Monsunski potop

Mislim da bi se svi složili da je ovo bila jedna zanimljiva i napeta utrka već od samog početka koja je završila na jedan ne tako čest način.
Iako smo od samog početka na stazi mogli gledati dvoboje, troboje pa čak i četveroboje, sam završetak utrke je umanjio nekako cijelu žar, slažete se?

Na samom početku bio je užitak gledati Fernanda kako odrađuje start u svom starom poznatom stilu, s 9. mjesta preko unutarnje strane do 3. pozicije, briljantno obavljen posao. thumbup Čak i kasnije pretjecanje sa strane Buttona, Barichela i Kimija ne bi bila prevelika šteta za njega zbog poprilične količine goriva koje je imao u svom bolidu te je taman u pravo vrijeme došao trenutak kada bi trebao ući u boks - početak kiše. Ali onda se tu dogodio mali izlet po šljunku i idealna pozicija je nestala, sreća je što se mogao uopće vratiti na stazu.
I tako moje nadanje za hat trickom na VN Malezije koji bi lijepo slijedio godine - '05.-'07.-'09 je pao u vodu.
Dakle nakon poplave na stazi nakon koje su slijedili brojni klizački pokreti bolida pojavile su se crvene zastave. Čak ni nakon što su se vozači zaustavili na startnom gridu nije prestalo biti zanimljivo. Mehaničari su ko mravi jurili do svojih vozača dok oni bili u panici zbog zamagljenosti kacige pa smo čuli i zanimljivih javljanja preko team radija [ "Felipe, baby, stay cool..."] smijeh
I tako nakon neuzvjesnog čekanja, vozikanja vozača u bolidima s kišobranom u jednoj ruci ipak je odlučeno ne nastaviti s utrkom. I da, to su vam ti ljudi koji nikad ne računaju na nepredvidive okolnosti kada nešto organiziraju. Pomicanjem tajminga nama su omogućili duže spavanje a sebi raniji mrak i gdje je tu sad pamet lud Ionako mi nedostaju buđenja u 4 sata ujutro dok sve miruje a moji živci itekako rade...
U drugoj utrci sezone Jenson Button, na opće osobno iznenađenje kad je odlučeno da se utrka neće nastaviti, ostvario je svoju drugu pobjedu i treću ukupno u karijeri.
I nikad mi nije jasno kako se Heidfeld uvijek uspije naći na pravom mjestu kad se dogode kišne utrke i nepredvidljive okolnosti nono

Za kraj moram osobno pohvaliti našu dragu nam Elenu čije se upozorenje Mr. Jergoviću o izgovaranju slova s/z u Alonso pokazalo vrlo efikasnim te ga je natjeralo da čak spomene u live prijenosu kako je dobio upute i upozorenja kako treba pravilno izgovarati smijeh Svaka ti čast amiga, well done!! thumbup

Priča oko Haminocchija nije u potpunosti završena, a uskoro će i biti i završena priča o žalbama, koje će se prema mojem mišljenju odbaciti te ćemo kako će se stvari odvijati na VN Kine za 2 tjedna.


M*

Photobucket


15:25 | Komentari (8) | Isprintaj | * |

petak, 03.04.2009.

Haminocchio

Još jedna potvrda one slavne nam izreke: " U laži su kratke noge! "

I tako je "zlatna" točka ovih dviju proteklih sezona F1 postala "drvena". Što se mene tiče, postala je ona već to odavno, samo sada sva zvona zvone o tome diljem svijeta.
I tko kaže da nema novih vozača ove sezone osim Buemija, pa imamo vozača iz bajke, i ne, on nije izmišljeni lik, njegovo cijenjeno ime - Haminocchio...

Photobucket


Evo i njegovog prvog intervjua ove sezone: (razgovor s FIA-om)


- Haminocchio, zašto si propustio Trullija u vrijeme Sigurnosnog automobila?
- Zato jer nismo bili sto posto sigurni jesam li ga smio prijeći u vrijeme dok je izletio sa staze laze
- Dakle, htio si igrati na sigurno?
- Da. laze
................

- Haminocchio, rekli smo ti da se nama ne smije lagati, žao nam je ali morat ćemo te kazniti...
- Ali nisam ja kriiiiv, vjerujte miiii, molim vas, nisam ja kriv...kriv je onaj striček Dave, one me nagovorio da to kažem, molim vas, nisam ja krivhhhhhhh šmrc, I am so sorryyyyyy.
- Nažalost, ovo znači diskvalifikaciju
- Ali...ali...oni su napravili robota od mene, nisam ja kriiiv...
- Dobro jutro, mladiću.



smijehsmijeh


23:34 | Komentari (4) | Isprintaj | * |

<< Prethodni mjesec | Sljedeći mjesec >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Dijeli pod istim uvjetima.