ponedjeljak, 27.09.2010.

Pause - Play - Replay

Nakon svake ljetne stanke u sezoni svi žele novo uzbuđenje, akciju, formulu za veću brzinu i savršeniji krug. I je li postojao bolji početak za to od legendarne Monze? Strast, respekt, adrenalin, uzavrela krv. Tisuće odanih tifosa koje krase tu stazu na kojoj se svatko osjeća kao na naprijateljskom teritoriju, osim ako ne jaše na propetom konjiću. Za Monzu postoje samo krajnosti - ili postoji želja da domaća crvena boja dominira ili da se potpuno izgubi. Onog između nema. Jer ne postoji veći gušt od onoga kada pobijediš protivnika na njegovom domaćem teritoriju i zavladaš njime barem na trenutak.
Ali kako je tek kada obraniš svoje boje, kada svim ljudima koji se osjećaju da pripadaju tom teritoriju podariš zadovoljstvo, ponos, moć i istinsku sreću koja ih zaziva iz svakog kuta? - Neprocjenjivo. Jer sreća je u tome da ju podijeliš sa svima, a na Monzi je to velika većina.
I on je to uspio, opet je uspio. Fernando je na veličanstven način zavladao Monzom, osvojio je svako pravo srce tifosa, jer mislim da ono pravo crveno srce uvijek živi za Ferrari. Kao da je svu svoju snagu koju je sakupljao tijekom ovih godina usmjerio samo na taj vikend, na jedan nevjerojatan vikend. Kao da si je dopustio da mu svi glasovi tifosa budu vjetar u leđa i pomognu mu da odvozi savršeni krug u kvalifikacijama i svrsta se na čelo startno-ciljne ravnine dan poslije. A sav pritisak i očekivanja na dan utrke kao da su se transformirali u jednu nevjerojatnu koncentraciju i predanost k cilju. I ponovo smo mogli vidjeti to povjerenje vozača i momčadi od savršeno obavljenog posla s obje strane do predivnog završetka utrke.
Po prvi puta sam se divila onoj vrvi navijača dignutih euforijom kako trče da bi čim bliže bili pobjedničkom postolju ne bi li osjetili kap pobjedničkog šampanjca koji pripada njima, zaista njima. Jer oni su Ferrari i oni čine Monzu tako velikom. Vidjeti ogromne zastave s propetim konjićem, vjerujem da je i za vozača Ferrarija nešto posebno kao i sama spoznaja što navijačima i cijeloj ekipi može podariti to neprocjenjivo zadovoljstvo.
Kolika je čast pobijediti u momčadi Ferrarija u Monzi smo mogli iščitati i iz Fernandovih riječi nakon utrke kada je ovu pobjedu usporedio s onom na VN Španjolske pred svojom predanom domaćom publikom.

Prekrasna utrka, puna emocija i hvale Fernandu i Ferrariju.

Photobucket

Photobucket

Photobucket


Nakon nezaboravne Monze uslijedio je povratak na azijsko tlo. Singapur - blještavilo, sjaj, spektakl. Pretpostavljam da je svaki pratitelj Formule 1 barem jednom poželio sve to vidjeti iz prvog plana, osjetiti moć noćnog Singapurskog neba.
Očekivao se povratak Red Bulla nakon što je Ferrari prije 2 tjedna zauzeo vrh, no izgleda da krila Red Bulla nisu mogla pratiti noćni vjetar u sjaju reflektirajućih zvijezda, dok njega ponovo nitko nije mogao zaustaviti. Noćnog slavuja koji je prije dvije godine zavladao azijskim tlom pod zvijezdama po prvi puta u povijesti. Crveni leteći bolid nitko nije mogao stići, kao da jedini poznaje trag zvjezdane staze. Fernando je ponovo ugrabio priliku da u utrci poleti prvi k cilju.

Dok su svjetla reflektora i tisuće fotoaparata obilježavali početak 3. izdanja VN Singapura, crvena svjetla su se palila te je započeo lov na titulu noćnog vladara. Slavuj nije popustio, s dozom agresivnosti uspio je sačuvati idealnu putanju i krenuti u dvosatnu borbu za svoj trofej.
U utrci prepunoj rizika i straha i od najmanje opasnosti ili dodira sa nemilosrdnim zidovima i ogradom, napetosti i izdržljivosti, on nije popustio, opet je dokazao da zaslužuje vrh poretka, još je jednom zavladao noćnom atmosferom, vratio se kralj Singapura, Fernando Alonso. I onaj koji ga time do sad nije smatrao zbog određenih okolnosti o kojima smo mogli čitati prošle godine, ove godine to definitivno zaslužuje. Meni je prije 2 godine ispunio srce pobjedom nakon više od godinu dana, a ovoga puta iznova pokazao kako borba nije gotova dok doista ne završi.
25 osvojenih bodova i drugo mjesto ukupnom poretku s nekoliko bodova zaostatka za vodećim. Zar se netko usudio otpisati dvostrukog svjetskog prvaka, maknuti njegovo ime s popisa kandidata za naslov prvaka? Ako jest, jučer ga je zasigurno morao vratiti na popis.

I ako vas netko pita: "Što se dogodilo u tami Singapura?" odgovorite: "Veliki kralj je došao i zasjao njome."


Photobucket

Photobucket

Photobucket


Thank you Fer.


16:28 | Komentari (2) | Isprintaj | * |

<< Prethodni mjesec | Sljedeći mjesec >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Dijeli pod istim uvjetima.