srijeda, 30.09.2009.

Photobucket


30. 09. 2009.

Fernando Alonso službeno u Ferrariju od 2010.


:)

Novi post uskoro...


19:37 | Komentari (1) | Isprintaj | * |

nedjelja, 06.09.2009.

7. brzina

Napokon.
Nakon svih ovih mjeseci, mi – Alonsovci dočekali smo to s veselim smješkom na licu.

Sve je počelo prije nekoliko mjeseci kada se Fernando pojavljivao na GP vikendima i raznim događanjima noseći majice i znojnike na kojima bi se pojavljivao jedan misteriozan logo.

Photobucket

Photobucket


Svi su se pitali koje se ime krije iza tog čovječuljka, koja je to marka koju nosi dvostruki svjetski prvak. Nakon Gurua i Hugo Bossa koji su uvijek savršeno pristajali Fernandu, njegov stil sada je krasilo nepoznato, tajanstveno ime. Naravno, obratili smo se i Alvaru – profesionalnom glavnom fanu Fernanada kojeg je on prošle godine odabrao. Ništa. Odgovor nismo mogli dobiti jer ni sam Alvaro nije točno znao o čemu se radi. Nitko u paddocku nije ništa znao o tome. A zašto? Jer je Fernando tajanstven kao i uvijek i što je najgore za nas fanove – to mu uvijek uspijeva. Tada su se pojavile sumnje kako bi to mogla biti marka ni više ni manje nego Fernando Alonso marka.
Nakon toga došao je i Fernandov rođendan. Fernando je prisustvovao dodjeli diploma odabranim mladim inženjerima koji će se moći usavršavati na jednom od najboljih sveučilišta u UK. A oni su mu pripremili i jedan poklon.

Photobucket

Ferrari. [nemamo pojma zašto baš Ferrari.]
Pogledajte taj smješak.


Uočavate nešto novo?
Tada se na majici po prvi put pojavio i natpis.

Photobucket


FASTER.
Je li to kao FAster? Fernando Alonso?
Žuta i crvena boja – Španjolska?
Je li stvarno istina ono što smo naslućivali svih ovih mjeseci – Fernando ima svoju marku?


A onda je došla i VN Belgije. Majica s logom u punom sjaju. I Fernando je objavio kako ćemo uskoro saznati nešto više o, sada već znanom, Fasteru.

Photobucket

Naravno mi smo očekivali službenu objavu – FAster – marka by Fernando Alonso.
I dočekali.
Fernando je sam odabrao dizajn i ime. F i A koji su istaknuti označuju njegove inicijale u bojama zastave Španjolske, a o samom imenu FAster ne trebamo puno raspravljati. U planu nije samo odjeća, već mnogobrojne druge stvari, igračke, animacije, videoigre...
Objavljena je i službena web stranica na kojoj će se, vjerujemo, za tjedan dana naći i ponude za sve one koji žele biti FAster. Ja itekako želim.

Photobucket

Photobucket

Fasterinside.com

Budi brži, nosi FAster. naughty


A jučer, jučer je bio jedan od najposebnijih dana za Fernanda i za sve ljude koji žive u njegovom rodnom gradu Oviedu. Ispunio se san koji je Fernando čekao svih ovih godina – voziti bolid na ulicama svog grada i pred svojim ljudima.
Bio je to roadshow za pamćenje, zapravo puno više od roadshowa. Prepuno emocija, sa strane Fernanda i više od 150 000 ljudi koji su imali sreću biti tamo. Fernando je vozio kart, 'Megane Sport RS', 'Megane CC', 'Megane Trophy i naravno R28. Ono što je istinski bilo divno za vidjeti je koliko je on sam uživao u tome, koliko se trudio ostaviti ljude što ispunjenijima i zadovoljnijima. Htio im je svima do jednoga zahvaliti što su uvijek uz njega i dao im mogućnost da osjete okus pobjedničkog šampanjca, a i sebi je pružio taj užitak, ako već ne na stazi, onda na ulicama svoga grada.

Photobucket

Photobucket

Photobucket

Photobucket

Photobucket


„Predivan je osjećaj voziti kod kuće, pred svojim ljudima. Ponosan sam na publiku koju imam, jedna je od najboljih, ako ne i najbolja na svijetu. Bilo je slično voziti kao u Singapuru ili u Monacu. Kao mali, nikada nisam zamišljao voziti ovim ulicama s bolidom Formule 1. Bio je to vrlo poseban trenutak za mene i sjećat ću ga se zauvijek.“ [F.A.]



Jučer je Fernando primio i repliku ploče ulice u Oviedu koja će nositi ime po njemu.

Photobucket

„To je nešto što se dogodilo u 28. godini mog života i vrlo sam ponosan na to. Jednog dana Formula 1 će završiti za mene i mnogo je stvari koje će ostati ondje za čitav život. I ova ploča na ulici u kojoj sam živio dva desetljeća je jedna od njih.“ [F.A.]


Oviedo...1. mjesto koje svi vjerni fanovi žele posjetiti. Što je tako posebno u njemu? Odgovor je Fernando. To je njegov rodni grad i njegovo najdraže mjesto u cijeloj Španjolskoj, u cijelom svijetu. Mjesto gdje se on rodio i provodio svoje djetinjstvo i mjesto u koje se vraća i provodi što više vremena može, sa svojm ljudima, obitelji i prijateljima. To je mjesto gdje je njegovo srce, vikendima je to možda na stazi, ali svaki drugi dan to je Oviedo. Sada postoji i jedan razlog više – biti svjestan (ili ne) da hodaš ulicom osobe kojoj daješ potporu svaku nedjelju, svaki dan, koju cijeniš i kojoj se diviš, znati da na neki način prolaziš njegovim srcem.
Želim u Oviedo više nego ikada.


12:46 | Komentari (5) | Isprintaj | * |

<< Prethodni mjesec | Sljedeći mjesec >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Dijeli pod istim uvjetima.