ponedjeljak, 15.03.2010.

You raise me up

Slike poput ove jučer su obišle svijet.

Photobucket


Otvorio se san. U prvoj utrci ove sezone. Koliko emocija. Nakon toliko očekivanja, čekanja, nadanja. I opet je na vrhu. Opet je tu, gdje i zaslužuje biti. Na postolju, na vrhu, s peharom u rukama, s glavom prema gore. Ostvario je to s Ferrarijem, svoju prvu pobjedu u prvoj utrci s njima. S koliko je samo entuzijazma proveo ovaj tjedan u Bahreinu, uživao u pobjedi, zahvaljivao čitavoj momčadi, a ima i zašto, ostvarili su to zajedno, digli su jedno drugo ponovo u visine.

Kako je divno ovo ponovno doživjeti, slavlje, sreću, euforičnost, sjećati se svih onih dobrih i loših dana i opet se vratiti u sadašnjost s velikim veseljem i željom jer znaš da imaš razloga za to, da je opet sve kao prije samo na neki novi, drugačiji način. Nevjerojatno je gledati koliko je Fernando opušten, koliko se smije, koliko uživa u svemu ovome, koliko je sretan što je dio te obitelji koja mu je omogućila povratak.

Photobucket

Photobucket


Te predivne slike od jučer, zadnji krug, ples bolida, kockasta zastavica, stisnute šake, raširene ruke, udarci u prsa, zagrljaji sa Stefanom, smješak kameri, izlazak na postolje, poljubac u pehar, pogled iz kojega se reflektira sreća i ispunjenost...španjolska himna, ah toliko je nedostajala, toliko očekivana, zatim talijanska u kojoj sam po prvi put u životu istinski uživala i koja mi je pomogla da shvatim da ovo nije Ferrari od prije 4 godine, ne, ovo je novi Ferrari, ovo je i "moja" nova obitelj i njom ne teče ni plava ni crvena krv, njom teče Fernandova krv.
Prizori od jučer kada je Fernando prolazio paddockom rukujući i pozdravljajući se sa svima, sa čitavom močadi je nešto što zaista izgleda veličanstveno, što izaziva oči da puste suzu.



Lijepo je vratiti se onim danima kada očekuješ svake sportske vijesti nedjeljom na televiziji, a u ponedjeljak žuriš na kiosk da pokupuješ sve moguće novine i nađeš svaki članak o tvojoj sreći zapravo, o onome čemu posvećuješ svoj dio života.

Ovo je 22. Fernandova pobjeda, prva s Ferrarijem ukljućujući i debi, 54. postolje i 14. najbrži krug, pobjeda mu je donijela prvih 25 bodova u ovoj sezoni te 602. bod u ukupnoj karijeri.

Zbilja se čini kao da počinje sezona iz snova.

Photobucket

„Ovo je doista poseban dan za mene. Vratiti se na vrh pobjedničkog postolja je uvijek poseban osjećaj, a s Ferrarijem je još posebniji.“ [ F.A.]


15:36 | Komentari (5) | Isprintaj | * |

srijeda, 03.03.2010.

Catch me if you can

Otkako je Fernando postao službeni vozač Ferrarija i otkako je prvi puta sjeo za crveni bolid u svakome intervju-u, dnevnom iskazu, u svakoj rečenici se može vidjeti zadovoljstvo, optimizam, uzbuđenost, sreća. Uz sve to, kada naposlijetku dođu i fantastični rezultati s testiranja ne može se reći da ova predsezona nije savršena.
Nakon upoznavanja s ekipom u Madonni di Campiglio, zabave i opuštanja, nakon prezentacije novog F10 bolida, ah, nakon Fernandove prve prezentacije s Ferrarijem koju sigurno neću zaboraviti, na licu mu se mogla vidjeti sreća, ponos što je dio te ekipe, bio je smiren, a istovremeno se mogla primjetiti tolika uzbuđenost kod njega, zbilja je sve bilo spektakularno, izgledalo je to kao uvod u novu pobjedničku sezonu, i naposlijetku trebalo je vidjeti kako sve to funkcionira na stazi. I sudeći po rezultatima, izgleda sve vrlo vrlo dobro, zapravo, više od toga.

Upravo zbog svih pozitivnih stvari u ova protekla dva mjeseca Fernando je imao nekoliko intervjua koji su bili užitak za čitanje, izjave za novinare su vrlo pozitivne i kao da iz svake njegove riječi vrišti želja za utrkivanjem.
Zato želim tu na blogu izdvojiti neke od najzanimljivijih dijelova:


~ Nakon otkrivanja novog bolida tijekom Ferrarijeve prezentacije:

"Ovo mi je prvi put ovdje, moja prva prezentacija za Ferrari i trenutak je vrlo emotivan, želim zahvaliti cijeloj momčadi jer su jako puno radili kroz posljed njih nekoliko mjeseci da izrade ovaj san, ovaj novi bolid. Želim zahvaliti sponzorima i partnerima jer su se i oni trudili. Mnogo je strasti utkano u ovo. Spremni smo prihvatiti ovaj izazov i odgovornost da realiziramo 100% potencijala. Felipe i ja ćemo biti vrlo snažan tim i nadamo se da će Ferrarijevi navijači diljem svijeta biti vrlo ponosni kada nas vide kako s ovim bolidom pobjeđujemo u svjetskom prvenstvu."

Photobucket
Prezentacija Ferrarija F10


~ Fiorano, 28. siječnja 2010., Fernandov prvi dan iza upravljača Ferrarijevog bolida

Šteta što više video ovog intervjua nije dostupan na You Tubu, Fernando je zaista uživao, puno se smijao, a kako i ne bi kada istovremeno vozi Ferrari, novinaru nije uopće loše, uopćee.

* Kada ste zadnji put bili sretni?
"Ovih nekoliko zadnjih dana u Madonni di Campiglio kada sam službeno postao Ferrarijev vožač, kada sam prvi puta odjenuo Ferrarijevu majicu i kapu. Imao sam fantastičan osjećaj. Osjetio sam emocije koje znače biti dio "Crvenih".

Photobucket
Fernando tijekom intervjua



~ 03. veljače 2010., Cheste, Fernandov službeni debi:

"Bio je to vrlo emotivan dan za mene jer je danas bilo prvi puta, zaista sam uživao. Zadnjih dana imao sam otvorenu želju za vožnjom, uostalom, danas je poseban dan također jer je danas rođendan moga oca."

Toga dana na stazu je došlo više od 36 000 tisuća gledatelja.

"Očekivalo se puno ljudi, ali jedno je očekivati a drugo vidjeti i svaki puta kada bih izašao ljudi bi me poduprijeli. Vrlo lijepi osjećaj."

Photobucket
Testiranje, Jerez

~ Maranello, 03. veljače 2010., ekskluzivni intervju:

Moram napomenuti da je ovo jedan od najboljih Fernandovih intervjua, mnogo stvari koje prije nisam čula, vrlo promišljeni odgovori i impresivna doza humora. Izdvajam završni dio.

* Molim vas poručite nešto Ferrarijevim fanovima.
" Ne mogu garantirati niti jedan rezultat. Znamo da ću uvijek dati sve od sebe. Neće biti dana kada neću misliti na momčad. Obećajem."


~ 21. veljače 2010.

"Ovo je najbolji bolid koji sam ikada vozio."


Testiranja su završena i gledajući rezultate ekipe su prilično izjednačene.
Naravno da će mi onaj treći dan testiranja (kada je Fernando vozio prvi puta) ostati u pamćenju. Kada dođe čovjek prvi puta na stazu u novom bolidu i skine rekord testiranja nakon samo 5 odvoženih krugova ^^ To te ja pitam.

Valencija 03.02.2010.

1. Alonso - Ferrari - 1:11.470
2. de la Rosa - Sauber - 1:12.094
3. Schumacher - Mercedes - 1:12:438
4. Alguersuari - Torro Rosso - 1:12.576
5. Button McLaren - 1:12 951



Photobucket
Testiranje, Barcelona

Odbrojavanje: 10 ...


15:29 | Komentari (3) | Isprintaj | * |

<< Prethodni mjesec | Sljedeći mjesec >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Dijeli pod istim uvjetima.